Logo
Logo

  Foto Lisa                                                                                                                    

// STAGAIR //                    

Hoe is het om bij ons stage te lopen?

Onze ‘oud’ stagiair Lisa kletst je er graag even over bij...

 

Hoi! Mijn naam is Lisa en ik ben 2ejaars student interieuradviseur op het Deltion College in Zwolle. Van 7 september tot 4 november heb ik stage gelopen bij Pauline's Woonwinkel. Hoe ik dit heb ervaren en wat ik allemaal heb gedaan lees je hieronder ;)


Mijn stage was een periode van 10 weken. Eerst had ik een kennismakingsgesprek met Pauline en Julian. Dit klikte gelijk super goed en ik voelde me helemaal thuis en op mijn gemak bij Pauline’s Woonwinkel. Tijdens dit gesprek hadden we het over de stage. Wat waren mijn verwachtingen van de winkel maar ook wat verwachten Pauline en Julian van mij?


Mijn werkzaamheden tijdens de stage waren echt heel verschillend! Pauline en Julian lieten mij ook heel veel doen. En dat vond ik heel vet! Ik hielp bijvoorbeeld mee met het stylen van de showroom, mocht mee naar klanten en keek achter de schermen mee hoe het is om een eigen bedrijf te hebben. Uiteraard hoort ook het schoonmaken en magazijn werk erbij. Maar met dit geweldige team is dat geen probleem! Ohja, naast al het werk is er ook altijd ruimte voor een gezellig praatje. Kortom, stage bij Pauline Woonwinkel is gewoon erg leuk en leerzaam!


Wat ik allemaal heb geleerd tijdens de stage? Oh dat is niet zo moeilijk ;) Er is hier altijd iets te leren. Denk bijvoorbeeld aan het contact met de klanten en leveranciers. Daarnaast leer je veel over werken in een team. Het is een klein team dus je bent veel samen bezig en op elkaar aangewezen. Hierdoor leerde ik dat communicatie in een bedrijf erg van belang is.


Tijdens het kennismaking gesprek gaf ik bijvoorbeeld aan dat ik graag meer wilde leren over hoe een bedrijf in elkaar zit en hoe het achter de schermen eruit ziet. Pauline en Julian namen dit tijdens mijn stage mee en hebben veel laten zien hierover.


Terugkijkend op mijn stageperiode vind ik het klantcontact het allerleukste van alles. Naar klanten toe om advies aan huis te geven of klanten in de winkel adviseren. Door klanten te helpen leerde ik gelijk veel over de vele mogelijkheden in de meubelbranche qua stoffen en materialen.


Wil jij nou ook stage lopen bij Pauline’s Woonwinkel? Dan heb ik nog een gouden tip voor jou! Wees erg nieuwsgierig tijdens je stage. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar hierdoor leer je ontzettend veel! Vraag gerust als je iets niet begrijpt of als je meer wilt weten over iets.


Ben jij opzoek naar een stage met veel uitdaging, gezelligheid en waar je veel kan leren? Kom gerust een keer binnenlopen of stuur je motivatiebrief en je CV naar: info@paulineswoonwinkel.nl.

Nog even iets belangrijks:
Wij zijn geaccrediteerd voor de opleiding interieuradviseur (crebo nummer 25158) en de opleiding verkoopspecialist (crebo nummer 25155). Maar omdat de werkzaamheden tijdens je stage erg divers en verschillend zijn, kan jouw opleiding misschien ook wel. Er is ontzettend veel mogelijk, dus vraag hier gerust naar!


Lisa heeft een stageperiode van 10 weken achter de rug. Maar ook 20 weken of een aantal dagen is mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden!